Yrd. Doç. Dr. Mücahit GÜLTEKİN’ in  konuşmacı olarak katılacağı  “Algı Yönetimi, Manipülasyon ve Hukuk” konulu konferans 13Aralık 2017 tarihinde Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. 

Gültekin çalışmasını üç kısım halinde sunmuştur. Konuşmanın ilk bölümünü “Algı Yönetimi ve Manipülasyon Nedir?” teması ile anlatan Gültekin; anlatımın çarpıcı örneklerle dile getirmiştir. Gültekin konuşmasının ikinci bölümünü “Bilimsel Araştırmalar ve Hukukun Manipülasyonu ” başlığında değerlendirmiştir. Bu kısımda Alfred Kinsey’in ABD’ de yaptığı ve döneminde büyük yankı uyandıran eseri üzerinden eleştirilerde bulunmuş ve be esere karşı yayımlanmış olan Judith Reisman’ın “Crimes And Consequences”  eseriyle ortaya çıkan Tablo 34 vakasının anlatımı ile bu kısmı bitirmiştir. Üçüncü kısımda “Kinsey Modeli ve Türkiye’de ailenin oluşumu” başlığı ile ülkemiz mevzuatına yansıyan manipülasyon ve algı yönetimi örnekleriyle sunumunu bitirmiş kendisine yöneltilen soruları yanıtlamıştır.

Konferans sonunda konuşmacıya Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet  HATİPOĞLU tarafından teşekkür edilmiş ve plaket sunumu gerçekleştirilmiştir.

13 Aralık 2017, Çarşamba 273 kez görüntülendi