Fakültemiz tarafından düzenlenen Ressam Polis Başmüfettişi Ahmet Sula’nın konuşmacı olarak katıldığı “İnsan ve İletişim” konulu konferans gerçekleştirildi.

Fakültemiz konferans salonunda düzenlenen  konferansın açış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, “Öğrencileri hayatın içerisindeki insanlarla tanıştırıp, öğrencilerin bu insanlardan bir şeyler almalarını ve bir şeyler kapmalarını arzu ediyoruz. Öncelikle konunun başlığı itibariyle insan ve iletişim dediğimizde ben şunları söyleyeceğini düşündüm; bu konferansın ismi biraz gönülden gönüle olmalı gibiydi dedim. Kendisini ilk defa burada tanıdık. Ama bu tanışıklıktan dolayı gönülden gönüle bir insan olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

“15 Temmuz insanlık tarihinin kırılma gecesiydi”

15 Temmuz gecesi gerçekleşen olayların sinevizyon gösterisinin ardından konuşan polisliğin yanı sıra sanata da gönül veren Ahmet Sula, Bu ülkenin, bu kadim milletin 15 Temmuz’a dair hafızama kazıdığım şu olmuştur; o gece değil Türk tarihinin, Türk İslam tarihinin hatta insanlık tarihinin kırılma gecesiydi. Ülkemiz çok önemli bir noktadadır. Yedi düvele karşı Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde bir mücadele veriyoruz. O yüzden bizler yarına daha şuurlu hazırlanırsak, bu bedenin üzerine hangi elbiseyi giyersek hakkını veririz dedi.

Kişilik ve benlik dışındaki her şey argümandan ibarettir

Algı ve hakikatin iyi idrak edilerek anlaşılması gerektiğinin altını çizen Sula, ”Alışılagelmiş bir profile bürünmek,  benzemekle olmaz, olmakla olunur. Önemli olan kendini tanımak, eğer kendini tanırsan bana ne derlerse desinler hiç umurumda olmaz. Bunun için evvela kendimizi tanımamız gerekir. İnşallah sizlere anlattıklarımla faydalı olurum sizlere dokunurum ki yarabbi ben de bunları getirdim derim. Eğer hayata dair bir derdiniz ve sorunuz yoksa giderken götüreceğiniz tek şey bedeniniz olur. İmajlarımız ve görünümlerimiz aslında bize lazım olan şey değildir. Biz o imajın içindeki kişileriz.  Kişiliğimiz ve benliğimiz dışındaki her şey argümanlarımızdır” şeklinde konuştu.

Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından Fakültemiz Dekanı sona Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı’nın Sula’ya teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.

11 Ekim 2018, Perşembe 242 kez görüntülendi