SIKÇA SORULAN SORULAR

Soru 1.  Bu yıl ilk defa mı öğrenci alıyorsunuz?

HAYIR. Fakültemiz lisans eğitimine ilk defa 2014-2015 öğretim yılı itibarıyla başlamıştır. 2017-2018 Akademik yılında ilk mezunlarını, 2018-2019 Akademik yılında ise ikinci mezunlarını vermiştir.

Soru 2. Fakültenizin bu yılki kontenjanı nedir?

Genel Kontenjan 140
Okul Birincisi Kontenjanı 4
Toplam Kontenjan 144

 

Soru 3.  Taban puanınız nedir?

Fakültemizin 2016 yılı taban puanı TM 3 puan türünden en küçük 426,69815 ve en yüksek 445,03270 şeklinde gerçekleşmiştir.

2014 ve 2015 yılında gerçekleştirilen LYS sonucunda Fakültemize ait taban ve tavan puanlar şu şekilde oluşmuştur.

                                                                                 En Küçük Puan             En Büyük Puan
          AKÜ Hukuk Fakültesi   (2019)                         390,82642                      434,28608

Soru 4.  Fakültenize yatay geçiş yapabilir miyim?

Fakültemize, Yüksek Öğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar   Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde, başarı notu esasına göre 2. sınıf düzeyinde, aynı yönetmeliğin Ek-1 Maddesi çerçevesinde ise LYS puan türü esasına göre 1. ve 2. sınıf düzeyinde yatay geçiş başvurusunda bulunulabilecektir.

Soru 5. Fakülteniz de çift anadal yapabilir miyim?

Başka bölüm öğrencisi iseniz hukuk fakültesinde çift (ikinci) “anadal” eğitimi yapamazsınız. Yandal eğitimi alabilirsiniz. Hukuk Fakültesi öğrencisi iseniz, diğer pek çok bölümde hem “yandal” hem de “anadal” eğitimi yapma imkanınız vardır.

Soru 6.  Devam zorunluluğunuz var mıdır?

Evet vardır. Fakülte olarak derslere devam konusuna büyük önem vermekteyiz. Fakültemizde derslere devam ciddiyetle takip edilmekte ve aynı ciddiyetle uygulanmaktadır. Devam zorunluluğuna uymayan öğrenciler devamsızlıktan kalmaktadır. 

Soru 7.   “Erasmus” programından yararlanabilir miyim? Nasıl?

Evet. Erasmus Programına başvuru için;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda, meslek okulunda yükseköğretim kurumunda veya yetişkin eğitimi veren bir kurumda kayıtlı öğrenci olmak,
  • Üniversitedeki 1. sınıfın 1. yarıyılını tamamlamış olmak
  • Lisans öğrencileri için 2,20/4,00 ağırlıklı not ortalamasına, yüksek lisans öğrencileri için 2,50/4,00 ağırlıklı not ortalamasın sahip olma şartları aranmaktadır.

           Anlaşmalı üniversiteler için bkz. http://uim.aku.edu.tr/

Soru 8. “Farabi” programından yararlanabilir miyim? Nasıl? imkanları ve şartları nelerdir? 

Evet. Farabi Programına başvuru için;

  • öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması,
  • ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4.0 olması, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5/4.0 olması gerekmektedir.

Soru 9.  Fakültenizin eğitim dili nedir? Yabancı dil hazırlık sınıfınız var mıdır? 

Fakültemizin eğitim dili Türkçe’dir. Bir yabancı dil hazırlık sınıfı okuma zorunluluğu yoktur.  Ancak öğretiminiz süresince seçimlik olarak alabileceğiniz Hukuk İngilizcesi derslerimiz bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Öğrenci menüsü altındaki Hukuk Fakültesi Eğitim Rehberi bölümünü inceleyebilitsiniz.

Soru 10. Eğitimci kadronuz yeterli mi?

Akademik kadromuzun güncel bilgilerine Fakültemiz web sayfasından ulaşabilirsiniz. Kadromuzda henüz öğretim üyesi bulunmayan branşlarda, ders vermek üzere diğer Hukuk Fakültelerinin değerli öğretim üyelerinden destek alınmaktadır.

Soru 11. Fakülteniz öğrencileri için şehrinizdeki yurt imkânları nedir?

Kampüs alanı içerisinde ve çevresinde, Fakültemize 5-20 dakika yürüme mesafesinde, şehir merkezinde ise toplu taşıma ile 15-20 dakikalık mesafede çok sayıda kız ve erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Fakültemizin de içinde bulunduğu kampüste yer almaktadır. Yine özel yurtlar içerinde en geniş kapasiteye sahip olan Üniyurt da kampus alanı içerisinde bulunmaktadır. Maddi durumu iyi olmayan sınırlı sayıda öğrenciye ücretsiz barınma imkanı mevcuttur. Ayrıca Kampüs civarındaki ve Merkezdeki diğer yurtlara ilişkin bilgi ve iletişim adreslerine toplu olarak linki aşağıda verilen Üniversite web sayfasından ulaşabilirsiniz…

http://www.aku.edu.tr/anasayfa/yurtlar.aspx

03 Ocak 2016, Pazar 14374 kez görüntülendi