Sempozyum afişine ulaşmak için tıklayınız.

Sempozyum program ve sunum özetlerine ulaşmak için tıklayınız.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından “Türk Özel Hukuku ve Yargılamasında Güncel Problemler” Sempozyumu düzenledi. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği sempozyum, Merkez Kütüphane konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyumda selamlama konuşmasını yapan AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı Türk Özel Hukuku ve yargılanmasının oldukça geniş bir tartışma alanı olduğunu ve gerçekleştirilen sempozyumda problemlerin 18 tebliğ çerçevesinde ele alacağını dile getirdi. Balı sözlerine şöyle devam etti:

“Her şeyden önce ‘özel hukuk nedir?’ ve ‘niçin yapılır?’ soruları üzerinde düşünerek işe başlamak gerekir. Aslında doğal olarak bu soru genel olarak ‘hukuk nedir ve niçin yapılır?’ sorularını da cevaplamayı gerektirir. Tarihsel gerçekliği bağlamında, hukukun uzunca bir süre toplumsal değerlere aykırılıkları yargılayarak cezalandırmak işlevine karşılık geldiği gözlenmekteyken, modernleşme ile birlikte hukuka kurucu bir işlev yüklendiği ve böylece mevcut değerleri muhafaza etmenin ötesinde, yeni değerler üretme işlevinin de verildiği görülmektedir.”

Balı’nın selamlama konuşmasının ardından sempozyumun, başkanlığını AKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kılınç’ın yaptığı ilk oturumuna geçildi. İlk oturumda Özlem Burdurlu “Türk Yargısında Yabancı Hukukun Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar Üzerine Bir Değerlendirme”, Şafak Orhan “Ticari Defterlerin Delil Niteliği”, Büşra Kaymaz “E-Adalet Çalışmaları Kapsamında İcra Hukukunda Eloktronik Ortamın Kullanılması”, Cansu Korkmaz “İstinaf Kanunu Yolu ve İş Yargısına Etkisi” başlıklı tebliğlerini sundu.

Sempozyum 4 oturum olarak gerçekleştirildi.

Valilik Logo Son 28nisan1609 28nisan1608 28nisan1607 28nisan1606

04 Mayıs 2016, Çarşamba 1781 kez görüntülendi