Seminer Afişine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Sonuç Bildirgesine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen "Hukuk Fakültesi Lisansüstü Seminerleri"nin 6'ncısında, "Gezi Olayları Bize Ne Anlatıyor?" konusu tartışıldı.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hukuk Fakültesi Seminer Salonu'nda organize edilen seminerde konuşan AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, Türkiye demokrasisinin önemli bir sınav verdiğini bildirdi.

Belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez tabandan yukarıya doğru yükselen bir siyaset talebiyle karşılaşıldığına dikkati çeken Balı, şunları kaydetti:

"PKK terörünün bitirilmesiyle ilgili yürütülen barış süreci, Reyhanlı'da patlayan bombalarla birlikte ülkemizin önemli bir tarihsel dönüşümün eşiğine gelmiş ya da getirilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Gezi Parkı olayları göstermiştir ki sokakta olan ve iktidara karşı eylemli mücadele yürütenler de sokak eylemlerini bitirmek için çaba gösteren iktidar da insan hakları ve demokrasiden söz etmektedir. Sokaktakiler daha çok insan hakları, daha çok demokrasi için iktidarın giderek otoriterleşmesine karşı demokratik bir sivil itaatsizlik eylemi yaptıklarını, iktidar ise ileri demokrasi için adımlar attığını, eylemlerin ise demokrasiye karşı bir kalkışma niteliğinde olduğunu savunmaktadır. Topluma egemen olan düşüncenin, sorunlarımızı darbelerle değil, demokratik yöntemlerle çözmemiz gerektiği şeklinde olduğunu söyleyebiliriz."

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çemrek ise Gezi Parkı odaklı eylemlere katılanları anlamak için kullanılan mizahi dilin de bilinmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Bu olaylar sırasında mizaha çokça vurgu yapıldığına dikkati çeken Çemrek, "Mizah, başa çıkamadığınız yerde sizin aslında savunma mekanizmanızdır. Alaya alarak yaparsınız bunu ama bir şeyi mizahi kıldığınızda tam da tartışamaz hale getiriyorsunuz. Çünkü artık o konu üzerinde analiz yapma değeri kayboluyor" ifadesini kullandı.

Seminere, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güler,  AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kemal Bayram ile bazı akademisyenler katıldı.

6_1b 6_2b 6_3b 6_4b 6_5b

05 Mayıs 2016, Perşembe 365 kez görüntülendi