Seminer Afişine Ulaşmak İçin Tıklayınız

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen "Hukuk Fakültesi Lisansüstü Seminerleri"nin Yedincisi, ANS Kampusü Hukuk Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Lisansüstü Seminerleri Serisinin "Hukuk Eğitiminde Yeni Yöntemler" başlıklı yedincisinin başlangıcında kısa bir açış konuşması yapan AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, bu seminerlerin AKÜ Hukuk Fakültesi'nin öğretim üyesi yetiştirme konusunda yüklendiği misyon çerçevesinde gerçekleştirilmekte olduğuna değindi. Başlangıcında sadece kendi öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen bu toplantıların giderek daha geniş katılımlı tematik toplantılar haline dönüştüğünden söz etti. Anadolu Üniversitesi'nden tebliğ sunmak üzere gelen öğretim üyelerine ve diğer katılımcılara katkıları için teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Daha sonra söz alan toplantı koordinatörü AKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kılınç, seminerin içeriğine ilişkin kısa bilgi verdi. Türkiye'de hukuk eğitiminin kalitesinin sıklıkla tartışıldığına işaret ettikten sonra, hukuk eğitiminin önemine vurgu yaparak, bu yüzden Lisansüstü Seminerlerinin yedincisinin konusunu, "Hukuk Eğitiminde Yeni Yöntemler" olarak belirlediklerini ifade etti. Konunun konuşmacılar tarafından değişik bakış açılarından ele alınacak olmasının tüm katılımcılar için önemli bir kazanım olacağına inandığını belirtti.

Fransa'da Hukuk Eğitimi Sunumu Yapıldı

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim elemanlarının da misafir edildiği ve iki oturum halinde gerçekleştirilen seminerlerin ilk oturumunun başkanlığını Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kasım Akbaş yaptı. Yrd. Doç. Dr. Akbaş "Hukuk Öğreniminde Yeni Bir Yaklaşım Olarak Hukuk Kliniği" konusunda bilgi verdi. Oturumda söz alan Arş. Grv. Elif Gül Yılmazlar "Ülkemizde Hukuk Eğitimi ile İlgili İstatistik Bilgiler, Hukukçunun Eğitimi", Arş. Grv. Funda İbiş "Hukuk Fakültelerinin Genel Sorunları", Arş. Grv. Ezgi Fulya Akkuş "Amerikan Hukuk Eğitiminde Klinik Hukuk Eğitiminin Temeli ve Türkiye Alternatifleri" konulu seminerleri verdi.  Seminerin ikinci oturumunun başkanlığını ise Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Tülin Yürük yaptı. Doç. Dr. Yürük "Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Kliniği Uygulaması" konusunda bilgiler verdi. İkinci oturumun katılımcı konuşmacılarından Arş. Grv. Özgür Çakın "Hukuk Eğitimine Yönelik Bir Karşılaştırma: Devlet Üniversiteleri ve Vakıf Üniversiteleri", Arş. Grv. İsmail Özden "Hukuk Eğitiminde Akademisyenlerin Pedagojik Formasyonu", Arş. Grv. Deniz Aktaş "Hukuk Eğitiminde Öğrenci Değişim Programları: Erasmus ve Farabi", Arş. Grv. Bekir Fatih Bilge "Fransa'da Hukuk Eğitimi" konulu sunumlarını yaptılar.  Seminer, katılımcıların konuşmacılara sorduğu sorular ile sona erdi. Seminer sonunda AKÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı tarafından konuşmacılara birer Katılım Belgesi takdim edildi.

7_1b 7_2b 7_3b 7_4b 7_5b

05 Mayıs 2016, Perşembe 438 kez görüntülendi