* Ukrayna’dan gelen öğrenciler, intibak ettirilecekleri sınıfın tespiti için başvurdukları sınıfa göre aşağıdaki tabloda yer alan derslerden sınavlara gireceklerdir.

* Sınav Tarihi ve Saati: 23 Haziran 2022 15.30, – Sınav Yeri: Hukuk Fakültesi Seminer Salonu’dur.

* 1. sınıfa başvuran öğrenciler, sınava girmeyecektir.

* Öğrenciler, başvurdukları sınıfa kadar olan sınıfın/sınıfların altında yer alan derslerin tümünü içeren bir sınava gireceklerdir. Örneğin, 2. sınıfa başvuran bir öğrenci, 1. sınıf altında yer alan derslerin tümünü içeren bir sınava girecektir. 3. sınıfa başvuran bir öğrenci ise 1. ve 2. sınıf altında yer alan derslerin tümünü içeren bir sınava girecektir. 4. sınıfa başvuran bir öğrenci ise 1., 2. ve 3. sınıf altında yer alan derslerin tümünü içeren bir sınava girecektir. Buna göre, bir sınıfa intibak ettirilebilmek için ondan önce yer alan sınıfın/sınıfların altında yer alan tüm derslerin en az %50’sinden en az 60 (altmış) puan alınması gerekir.

* Öğrencilerin, intibak ettirildikleri sınıfta alacakları dersler de bu sınavlara göre belirlenecektir. Buna göre, öğrenci, en az 60 (altmış) puan alamadığı dersi/dersleri öncelikli olarak alacaktır. Örneğin, bir öğrenci, 2. sınıfa intibak ettirildiği hâlde, bunun için girdiği 1. sınıf derslerinin sınavlarından en az 60 (altmış) puan alamadığı varsa ders kaydında öncelikle bu dersi/dersleri alacaktır. Aynı durum, 3. ve 4. sınıfa intibak ettirilenler için de geçerlidir. Öğrencinin, bu dersi/dersleri Ukrayna’daki üniversitesinde aldığını gösteren geçerli transkript belgesi esas alınarak, bu dersin/derslerin intibak ettirilmesi hakkı saklıdır.

* İntibak ettirilen sınıf, öğrencinin daha sonra intibakı için başvuruda bulunacağı, Ukrayna’daki üniversitesinde aldığı derslerin de mutlaka intibak ettirileceği anlamına gelmemektedir. Öğrencinin, Ukrayna’daki üniversitesinde aldığı dersleri gösteren transkriptin aslı veya noter onaylı veya apostilli hâli incelenecek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi’ne göre bu derslerin intibak işlemleri ayrıca gerçekleştirilecektir. Buna göre, örneğin, bir öğrenci, 2. sınıfa intibak ettirildiği hâlde, Ukrayna’daki üniversitesinde o sınıfa kadar almış olduğu ve transkriptinde bulunan dersleri intibak ettirilmeyebilir.

1. Sınıf 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf
Hukuka Giriş Borçlar Genel Hukuku Borçlar Özel Hukuku Kıymetli Evrak Hukuku
Anayasa Hukuku Genel Esaslar Ceza Genel Hukuku Ceza Özel Hukuku İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
Medeni Hukuka Giriş ve Kişiler Hukuku İdare Hukuku Medeni Usul Hukuku Milletlerarası Özel Hukuk