Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı  “Dünden Bugüne Avukatlık Mesleği”  konulu konferans 29 Kasım 2017 tarihinde Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin avukatlık mesleğini tarihsel perspektif ile değerlendirip;  Avrupa’da bugünkü anlamıyla 13. Yüzyılın sonlarında doğmaya başlayan ve lonca içinde örgütlenen avukatlık mesleği yaklaşık 800 yıllık bir süreçte “modern” anlamını bulan bir meslek olduğu sonucuna ulaşmıştır. Bu anlamda avukatlık mesleğinin dünden bugüne gelişimi değerlendirilirken; Eski Yunan ve Roma’da avukatlık mesleği; Avukatlık mesleğinin lonca dönemi; Avukatlık mesleğinin klasik dönemi başlıkları ile genel tarihsel gelişimini değerlendirmiş sonrasında ise Avukatlık Mesleğinin Türkiye’deki gelişimi hakkında değerlendirmelerde bulunmuş ve söyleşi kısmına geçilmiştir. Şahin konferansın başında “Avukatlık mesleğinin aklınızda uyandırdığı intiba nedir?” sorusunu dinleyicilere sormuş ve konferansın bitiminde bu intibaı tekrar değerlendirmelerini istemiştir.

Söyleşinin ardından Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı,  Av. Turgay Şahin’e teşekkürlerini sunmuş ve günün anısına plaket takdim etmiştir.

 

01 Aralık 2017, Cuma 141 kez görüntülendi