Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel’in konuşmacı olarak katıldığı  “Dünden Bugüne Avukatlık Mesleği”  konulu konferans 5 Aralık 2017 tarihinde Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, konuşmasına daha çok tecrübelerinden yola çıkarak fakültemiz öğrencilerine bir nevi kılavuzluk edecek konuşma ile başladı.  Özel mesleki kariyerine 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Savcılık yapma hayali ile başladığını ve bu hayaline 2001 yılında Aydın iline savcı olarak atanması ile gerçekleştirdiğini söyledi. Mevzubahis tercih dönemini ailesel ve çevresel faktörleri ile samimi şekilde dile getiren Özel, öğrencilerimize sevdiğiniz bir işi yapmadığınız sürece ne ülkemize ne kendinize faydanız olacaktır diyerek öncelikle kariyerlerinizi  istekleriniz ve karakteriniz doğrultusunda yönlendiriniz tavsiyesinde bulundu. Sonrasında ise meslek seçiminiz ne olursa olsun iyi bir vatandaş olarak ülkenizi severek işinize başlayın tavsiyesinde bulundu ve ülkesini en çok sevenin aslında ülkesi için en çok çalışan olduğunu belirtti. Mesleki hayatı boyunca 7 ilde görev yaptığını belirten Özel, bu gibi zorlukların ülkemiz için çalışmak karşısında duyduğu hazza karşılık önemi olmadığını, karşılaştığı her zorlukta motivasyonunun ülke sevgisi ve ülkesi adına iyi işler yapmak olduğunu bildirmiştir. Özel ülkemizin çok zor zamanlardan geçtiğini ve bunların adil bir şekilde adalet eliyle çözüleceğinden emin olduğunu belirtmiş ve adalet duygusunun toplumumuz adına en büyük ortak değer olduğunu belirterek “hukuk” kavramının ne derece olduğunu belirtmiştir. yerine getirdiği görevin ne kadar çok sorumluluk ve yükümlük yüklediğin dile getiren Özel bu durumun; sorumluluk almanın Türk Milleti adına çalışmanın daima bir gurur olduğunu belirtmiştir.

Özel, yargı camiasında yaklaşık yüzde 40 civarında hâkim ve savcı arkadaşımız son 3-4 yıl içerisinde mesleğe başlayan, dinamizmi yüksek, taze bilgileri muhafaza eden kişiler. Benimle çalışan savcı arkadaşların yarısı da son 2 yıl içerisinde mesleğe başlayan arkadaşlarımız. Eminim ki AKÜ Hukuk Fakültesinden bu yıl mezun olacak 56 arkadaş, kendi tercihlerine göre sınavlara girdikten sonra belki yanımızda stajyer olarak başlayacaklar” dedi. Daima vatandaş odaklı Devlet adına hizmet etmenin önemini anlatan Özel bu mantıkla çalıştığımız sürece Devletimiz ve Milletimiz arasında bir perde olmayacak ve kamu hizmetleri etkin bir biçimde yerine getirilecektir sözleriyle konuşmasını bitirmiştir.

 Konferansın ikinci aşamasında ise öğrencilerle soru cevap şeklinde söyleşi yapılmış fakültemiz öğrencilerinin merak ettiği hususları cevaplandırmıştır.

Konferansın son aşamasında ise Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı teşekkürlerini sunmuş ve günün anısına plaket takdim etmiştir.

              

05 Aralık 2017, Salı 204 kez görüntülendi