Bayram kök emekli olduktan sonra emeklilik sürecinde kendisini projelere adamış bir sosyal girişimcidir. Tiryakizade kıraathanesi çıktıkları yolda çocuk, yetişkin kadın ve mülteci kadın eğitimi alanında faaliyet gösteren dernekler ve bağımlılıkla bir dernekle yollarına devam etmektedirler. “Odunpazarı kadın kültür ve gelişim derneği” 2016 yılında kurulmuştur. “Geleneksel el sanatlarını yaşatma derneği” “Eskişehir uyuşturucuyla mücadele ve rehabilitasyon derneği” bahsedilen dernekler arasındadır. “Eskisehirli liseliler aydınlarını tanıyor” “toplum ve aile destek merkezleri” “çıraktan ustaya lületası festivali” “kadın güçlenirse aile güçlenir” “bağımlı olma hayata bağlan” ise projeleri arasındadır. Fakültemizdeki seminer konusu malumattan işlevsel bilgiye geçiş: kavrayış sağlayan okuma kültürü” olarak belirlenmiştir. İki kısımdan oluşan seminerin ikinci kısmında konu odaklı gidilip malumat ve işlevsel bilginin ne olduğu açıklanmıştır. Okur modelleri anlatılıp ve en önemlisi nasıl okumalıyız konusu üzerinde durulmuştur. Kavramlarla okuma, bir kitaptaki kavramların frekansı, merkez ve çevre kavramlar, kitap özeti çıkartmak malumattan işlevsel bilgiye geçiş noktasındaki öneriler olmuştur. Son kısımda soru cevap ve öğrencilere kitap hediyesi olmuştur.

11 Mart 2019, Pazartesi 1641 kez görüntülendi